Zεν και Ψυχισμός

Ένα έντονο φαινόμενο της σημερινής εποχής είναι η όλο και μεγαλύτερη ανάγκη του ανθρώπου να βρει λύσεις σε προβλήματα ψυχικής υγείας, καταφεύγοντας τις περισσότερες φορές σε διάφορες μορφές θεραπείας, προκειμένου να λάβει βοήθεια, αλλά πολύ σπάνια φτάνει στη ρίζα του προβλήματος.
Μοιάζει με την προσωρινή ανακούφιση που παρέχουν κάποια φάρμακα, αλλά δεν μπορούν να δώσουν μόνιμη λύση στο πρόβλημα.
 
Είναι τόσο πολύπλοκες οι διαδικασίες του νου, τα πάθη και οι φόβοι που κρύβει ο καθένας μέσα του, που ουσιαστικά αρνείται να μπει βαθιά, να δει και να εντοπίσει τη πηγή του προβλήματος, ώστε να λύσει το πρόβλημα στη πηγή του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί ποιο εύκολα, όταν καταφέρει και αποκτήσει συνειδητότητα, εσωτερική γαλήνη και δύναμη.
 
Τι συμβαίνει ουσιαστικά στους ανθρώπους και έχουν χάσει το νόημα και τη χαρά της ζωής.
 
Ο κάθε άνθρωπος μεγαλώνοντας έρχεται αντιμέτωπος με “απειλητικές” συμπεριφορές, πληγώνεται συχνά και προσπαθεί να προστατευτεί.
Μπορούμε να παρομοιάσουμε την ψυχή μας με ένα σπίτι, που για να προστατευτούμε κλείνουμε ερμητικά όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, με αποτέλεσμα να έχουμε αποκλειστεί από το φως του ήλιου. Δεν επιτρέπουμε ούτε μια ακτίνα φωτός να περάσει μέσα και καταλήγουμε να ζούμε στο σκοτάδι.
 
Αυτόματα αποκοβόμαστε από την Θεϊκή, συμπαντική ενέργεια, από το Φως της ζωής και μέσα στο σκοτάδι χάνεται όλη η ουσία της ζωής. Μέσα στο σκοτάδι κυριαρχεί το μυαλό, η αγωνία επιβίωσης, τα προβλήματα, οι κακές σκέψεις κ.α. Έχοντας αποκοπεί από το Φως δεν υπάρχει εσωτερική χαρά, ευλογία και δεν μπορούμε να βιώσουμε ανώτερες συναισθηματικές καταστάσεις όπως η ευδαιμονία.
 
Η μόνη ουσιαστική διέξοδος από αυτόν το φαύλο κύκλο είναι να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της αυτογνωσίας, ώστε σταδιακά, ανοίγοντας ενεργειακά και εισερχόμενοι σε κατάσταση διαλογισμού, να γίνει αντιληπτή η πλάνη του νου, μέσα στην οποία ζούμε. Η αποδοχή, ότι τελικά γνωρίζουμε ελάχιστα για το εαυτό μας, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα.
 
Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, είναι διαφορετικός. Τι πιο λογικό να υπάρχουν πολλά εσωτερικά μονοπάτια ώστε να μπορεί ο καθένας να βρει αυτό που του ταιριάζει. Το ΖΕΝ είναι απλά ένα από αυτά τα διαφορετικά μονοπάτια. Το μονοπάτι που ταιριάζει στον καθένα είναι το τέλειο μονοπάτι για αυτόν.
Μη βάζετε ταμπέλες, μην κάνετε διαχωρισμούς. Ακολουθήστε το μονοπάτι και τον Δάσκαλο που θα σας βοηθήσει να ανοίξετε πιο εύκολα στο ΟΛΟ. Απαιτείται εμπιστοσύνη, θέληση και διάθεση για αναζήτηση …
 
Αν η ψυχή σου αναζητά την Αλήθεια και την ένωση με το ΟΛΟ, αν θέλεις να βρεις την πραγματική χαρά μέσα σου και να ζήσεις με ευλογία και εναρμόνιση, μπορείς να δοκιμάσεις το εσωτερικό μονοπάτι ΖΕΝ.

Για το λόγο αυτό προσφέρουμε μια ώρα δωρεάν συμμετοχής για γνωριμία και μια πρώτη βιωματική εμπειρία.
Αν το ΖΕΝ μονοπάτι σε αγγίζει, με μεγάλη μου χαρά θα σταθώ δίπλα σου σε αυτήν την υπέροχη διαδρομή αναζήτησης και αυτογνωσίας.
 
Ο Δάσκαλος
Γιάννης Κωστόπουλος
 
Άρθρα
ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ"
Χαλκίδος & Υακίνθων 1
Λυκόβρυση - Αθήνα
© All rights reserved
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιάννης Κωστόπουλος
Τηλ: 210 2777.710
Κινητό: 6937.243203  
(απογευματινές ώρες)