ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

Η σχολή πολεμικών τεχνών των Σαολίν, πολλές φορές αναφέρεται σαν "Σαολίν Γουσού" [κιν.: shàolín wǔshù 少林武术] κάτι που είναι εντελώς λανθασμένο και μη έγκυρο. Η σωστή αναφορά στις Πολεμικές Τέχνες του Σαολίν είναι Σαολίν Γου Κουνγκ, Σαολίν Γου Γκονγκ [κιν.: shàolín wǔgōng 少林武功], Σαολίν Τσουάν Φα [κιν.: Shàolín Quánfǎ 少林拳法] ή έστω Σαολίν Κουνγκ Φου [κιν.: shàolín gōngfu 少林功夫]. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι πολεμικές τέχνες του Σαολίν, δεν είναι σε καμία περίπτωση αθλητισμός και δεν έχουν να κάνουν με την επίδοση του αθλητή. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη Διδασκαλία που βασίζεται στο παραδοσιακό πολιτισμό του Σαολίν αλλά και την Κινέζικη κουλτούρα.
 
Σύμφωνα με τα διάφορα εγχειρίδια που προέρχονταν από το ναό Σαολίν, το Σαολίν Κουνγκ Φου περιλαμβάνει 708 σύνολα δεξιοτήτων [Κιν.: tàolù 套路], οι γνωστές μας φόρμες, από τις οποίες μόνο αρκετές δεκάδες είναι ευρέως γνωστές και εξασκούνται. Υπάρχουν επίσης 156 μοναδικά σύνολα άοπλης μάχης και όπλων, εξειδικευμένες τεχνικές του Σαολίν Κουνγκ Φου, όπως τεχνικές ενέργειας [Κιν.: qìgōng 气功], αρπαγών [Κιν.: qínná 擒拿], πάλης [Κιν.: gédòu 格斗], εξαρθρώσεων [Κιν.: xiè gǔ 卸骨], ζωτικών σημείων [Κιν.: diǎnxué 点穴], κλπ. Αυτό το ευρύ σώμα γνώσεων και δεξιοτήτων αποτελεί ένα τεράστιο και τεχνικά ταξινομημένο σύστημα, οργανωμένο με βάση τις ειδικές κατηγορίες και τα επίπεδα δυσκολίας.
 
Όσοι ασχολούμαστε με το Σαολίν είμαστε ειρηνιστές και πιστεύουμε στη μη βία, δεν πιστεύουμε στον ανταγωνισμό και δεν προωθούμε τον εγωισμό, γιατί τρέφει την διαχωριστικότητα.
 
Πιστεύουμε στην ομαδική δουλειά αλλά και στο δυναμικό που έχει ο καθένας. Καλλιεργούμε συνεργασία και Ευγενή Άμιλλα που στηρίζονται στη Μαχητική αρετή του Σαολίν κι αυτός είναι ο λόγος που συμμετέχουμε σε κάποιες επιλεγμένες διοργανώσεις, που έχουν να προσφέρουν και όχι να στερήσουν ή να δημιουργήσουν επιθετικές ενέργειες. 
 
Φροντίζουμε να εμπνεόμαστε, να εμπνέουμε και να εστιάζουμε την προσοχή μας όχι μόνο στην εξωτερική πραγματικότητα αλλά και σε μια εσωτερική πορεία αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.
 
Χαλκίδος & Υακίνθων 1
Λυκόβρυση - Αθήνα
© Τάι Τσι Τσουάν "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
All rights reserved
 
FOLLOW US /
 
Επικοινωνία
Γιάννης Κωστόπουλος
Τηλ: 210 2777.710
Κινητό: 6937.243204  
(απογευματινές ώρες)