ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

Εορτασμός Κινέζικής Πρωτοχρονιάς

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η οικογένεια των σχολών του Σαολίν Κουνγκ - Φου και Ρόου Τσουάν Κόκκινος Φοίνικας ΛυκόβρυσηςΦίδι Γερανός Καλλιθέας και Μάντις Παιανίας, πραγματοποίησαν τον εορτασμό της κινέζικης πρωτοχρονιάς, στη λέσχη του κέντρου στην Καλλιθέα, Καλυψους 69. 
Το κινεζικό νέο έτος, που ονομάζεται επίσης Φεστιβάλ Άνοιξης, έχει περισσότερα από 4.000 χρόνια ιστορίας. Είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ετήσιο γεγονός για τον κινεζικό λαό αλλά και για όσους ασχολούνται με την κινεζική κουλτούρα. Όντας ένα από τα παραδοσιακά φεστιβάλ, είναι καιρός να συγκεντρωθούν όλες οι οικογένειες, κάτι που μοιάζει με την ημέρα των Χριστουγέννων στους δυτικούς.

Στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου συγκεντρώθηκαν οι δάσκαλοι, οι μαθητές οι οικογένειες τους , φίλοι και γνωστοί σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με κέφι και τίμησαν την παράδοση. 
Όλοι προσέφεραν φαγητά, ποτά και καλή διάθεση, αφήνοντας πίσω κακές σκέψεις για να πάει καλά ο χρόνος. 
Η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε και τα χαμόγελα δεν άργησαν. 

Οι σχολές ήρθαν πιο κοντά, ανταλλάχτηκαν απόψεις, ιστορίες, διδαχές και οι μαθητές γνωρίστηκαν με τους δασκάλους.
Μετά απο μια σύντομη προσφώνηση και ευχές των δασκάλων για την νέα χρονιά του σκύλου και για την σημασία της καθώς και την παρακάτω πορεία, το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά.

Η προσέλευση των δασκάλων και των μαθητών των άλλων σχολών καθώς και τα  χαμόγελα των ανθρώπων που ήρθαν, έδωσαν ιδιαίτερη χαρά στους Δασκάλους του Κέντρου Κωστή Νίκο - Σι Χάνγκ Φένγκ [κιν.: shìhéngfēng 释恒风] και  Όλγα Κωστή - Σι Μιάο Σού [κιν.: shìmiàoshū 释妙淑].

Ο Δάσκαλος του κέντρου πολιτισμού Σαολίν Κόκκινος Φοίνικας της Λυκόβρυσης, Ιωάννης Κωστόπουλος και οι δάσκαλοι του κέντρου πολιτισμού Σαολίν Μάντις της Παιανίας, Χρήστος Σπυρόπουλος και Τίνα Τσαμουταλίδη, μετά το πέρας του εορτασμού απευθύνοντας χαιρετισμού στους παραβρισκόμενους μαθητές και φίλους.

 

Χαλκίδος & Υακίνθων 1
Λυκόβρυση - Αθήνα
© Τάι Τσι Τσουάν "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
All rights reserved
 
FOLLOW US /
 
Επικοινωνία
Γιάννης Κωστόπουλος
Τηλ: 210 2777.710
Κινητό: 6937.243204  
(απογευματινές ώρες)