ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΑΟΛΙΝ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ

Μπάτζι Τσουάν στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΟΙΝΙΚΑ

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν [Κιν.: Zhǎngchūn jīng kāi fútú hànxué yánjiū 长春 经开 国学 武道研究会] και Λαοσί, κ. Γου Ουέν Τζουν, επισκέφθηκε τη σχολή μας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, για να γνωρίσει και να γνωριστεί με τους σπουδαστές, τις σπουδάστριες, τους γονείς και τις οικογένειές τους. Τον Λαοσί Γου Ουέν Τζουν υποδέχθηκαν ο υπεύθυνος Δάσκαλος του Συλλόγου μας Γιάννης Κωστόπουλος, μαζί με τα μέλη του Δ.Σ, τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες του «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ».

Ο Λαοσί Ουέν Τζούν, παρουσίασε ένα τρίωρο σεμινάριο με τη διδασκαλία της παραδοσιακής φόρμας διαγωνισμού, Μπατζι Τσουάν [Κιν.: bā jí xiǎo jià yīlù 八极小架一路]. Το Μπατζί η αλλιώς, το στυλ των Οκτώ Επιθέσεων, έχει σημαντικές επιρροές από το Σαολίν, καθώς ο ιδρυτής του Wu Zhong [Κιν.: wú zhōng 吳鍾 1712 ~ 1802], έμεινε και σπούδασε έξι χρόνια στο ναό Σαολίν, ενώ το Μπατζί Τσουάν διατηρεί ακόμα την μεγάλη του φήμη στην Κίνα και σύμφωνα με την παράδοση, για να διδαχθεί κάποιος Μπάτζι θα πρέπει να γνωρίζει ήδη κάποιο άλλο στυλ.


Ο Δάσκαλος Ουέν Τζουν, αφού ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή, μίλησε στους παρευρισκόμενους μαζί με τον δάσκαλο Σι Χανγκ Για, για την ιδιαίτερη συνεργασία Ελλάδας – Κίνας και εξήγησε τους λόγους και τα οφέλη που προκύπτουν. Το ΕΠΟΚΕΣ, που αντιπροσωπεύει επίσημα το Σαολίν και το ναό Σαολίν στην Ελλάδα, ανοίγει ακόμα μια πύλη, ένα δίαυλο άμεσης συνεργασίας με την Κίνα, στο χώρο του Κουνγκ Φου και μάλιστα σε Ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς το Κέντρο Έρευνας Πολεμικών Τεχνών και Πολιτισμού του Τσανγκτσούν, έχει την στήριξη του Πανεπιστημίου του Τζιλίν και 14 ακόμα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ακαδημιών.Χαλκίδος & Υακίνθων 1
Λυκόβρυση - Αθήνα
© Τάι Τσι Τσουάν "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ
All rights reserved
 
FOLLOW US /
 
Επικοινωνία
Γιάννης Κωστόπουλος
Τηλ: 210 2777.710
Κινητό: 6937.243204  
(απογευματινές ώρες)